Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция и Румъния

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция и Румъния
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията между Борисов, Вучич, Ципрас, Дънчила и Нетаняху в Евксиноград





Премиерът Бойко Борисов посрещна в резиденция Евксиноград министър-председателите на Гърция и Румъния – Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, президентът на Сърбия Александър Вучич и израелският министър председател Бенямин Нетаняху, където дават взаимна конференция.

Като хазаин на събитието българският министър председател благодари на сътрудниците си за сериозния ангажимент към този трансформирал се към този момент в обичаен формат, чието начало беше сложено още веднъж във Варна през октомври 2017 година

Oтново подкрепихме президента Вучич за разговор с Прищина. Това сподели по време на конференцията гръцкият министър председател Алексис Ципрас. „С българския министър председател ще подпишем обща декларация, с която ще бъдат избрани крачките в реализирането на два доста значими плана – модернизацията на железопътна линия (Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна и Русе) и основаването на скоростен път от Александрупулис до региона на Марица. Оттам ще бъде обвързван със съществуващите пътища към София, Варна и Бургас“, съобщи Ципрас.

Виорика Дънчила благодари на премиера Борисов за срещата. „Подчертах, че за Румъния кохезионната политика е и ще е основната политика за вложения в Европейски Съюз, което ще способства за развиване на района. Засегнахме въпроси, които се отнасят до задълбочаване на съдействието във връзка с Дунавската тактика. Подчертахме и нуждата да работим повече за енергийната сигурност в Европа“, сподели румънският министър председател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР